VOF Projekt

Strengthening the Voice and Capacity of Vulnerable Ethnic Minority Farmers in Climate Resilience in Northwest Vietnam (VOF)

Donor: CISU Civilsamfundspuljen

Projektperiode: 01.01.2019 – 31.12.2021

Bevilget beløb: 4.000.000,00 kr.

Lokale partnere: PanNature

Overordnet mål:

Styrke sårbare etniske mindretals modstandsdygtighed over for klimaændringer i det nordvestlige Vietnam Det sker ved at fremme brugen af klimasmart landbrug og fremme deres deltagelse i beslutningsprocesser omkring landbrug i det lokale samfund.

Målgruppe:

Projektets primære målgruppe er fattige og marginaliserede grupper inklusive etniske minoritetsbønder. Der er særligt fokus på kvindelige bønder. Den sekundære målgruppe er projektets lokale partnerne.

Resume:

Projektet skal styrke sårbare etniske mindretals bønders stemme og kapacitet til at håndtere klimaændringer i Nordvest-Vietnam. Projektets strategien afspejler en holistisk tilgang, der sikrer varige forbedringer af bøndernes levevilkår, samt større adgang til at deltage i samfundet og ad den vej sikre lige muligheder for de etniske minoritetssamfund i det nordvestlige Vietnam.

Målet er: Sårbare etniske mindretals modstandsdygtighed over for klimaforandringer i det nordvestlige Vietnam er blevet styrket gennem fremme af klimasmart landbrug og deres deltagelse i beslutningsprocessen

Projektet skal medvirke til at alle involverede bønder bliver i stand til effektivt at anvende lokalt tilpasset CSA og drage fordel af øget samarbejde og partnerskaber med statslige og private aktører. Resultaterne skal anerkendes af provinsmyndighederne og deles og diskuteres på nationalt og internationalt plan og steder i underregionen Nedre Mekong.