Historie

ADDA er en dansk NGO, der beskæftiger sig med landbrugsudvikling i Asien og Afrika. ADDA blev stiftet i 1994 på baggrund af personlige relationer og kontakter i Cambodia og Vietnam. En lille gruppe af ADDAs stiftere, Niels Dumas-Johansen og Bodil Pallesen samt Evelyne Dumas-Johansen tog til Cambodia i februar 1994 og indledte et frugtbart samarbejde med arkitekt Outey Mea, der førte til ADDA’s første projekt, som omhandlede bl.a. kapacitetsopbygning af en landbrugsskole i Phnom Penh i Cambodia med støtte fra Danida.

 På en stiftende generalforsamling i marts 1994 mødte mere end 30 personer op, og der blev nedsat en bestyrelse. Formålet med foreningen var fra starten at imødekomme behovet for udvikling inden for landbrug i Sydøstasien og foreningen har siden da gennemført mange udviklingsprojekter for at fremme et bæredygtigt landbrug i den del af verden.

Engagementet i Vietnam rækker også mange år tilbage og det første projekt “Grønsagsdyrkning Baseret på Integreret Produktion”, som også blev støttet af Danida, startede i 1999. Siden hen har ADDA haft mange Danida-støttede projekter i både Cambodia, Vietnam og fra 2009 i Tanzania i Afrika, og andre bidragydere er kommet til.