Forprojekt til økologisk solsikkedyrkning

Titel: Sunflower cluster development for organic certification and international export

Samarbejdspartner: Vantage Organic Foods (VOF)

Projektområde: Dodoma

Projektperiode: 1/10 2016 – 31/1 2017

Donor: Local Investment Climate (LIC), Tanzania

Budget: 171.702 kr.

Projektet skal fungere som en bridging bevilling på fire måneder, som er første skridt mod at sikre en længerevarende indsats med VOF med at sikre et marked for certificerede økologiske produkter fra småbønder i Tanzania til export til USA og EU. Projektet har en geografisk afgrænsning til Dodoma distriktet i det centrale Tanzania.

Projektet indeholder udvikling af clusters, hvori bønderne bliver organiseret og hvor der etableres fælles opsamlingssteder til afhentning af afgrøder. Desuden afholdes en række informationsmøder for bønder, for at opfordre dem til at skrive sig op til deltagelse i den økologiske produktion, samt for lokale myndigheder for at sikre deres opbakning til projektet. Det sidste led i projektet er en basis træning af bønderne i økologisk produktion. Dette sker først gennem en training of trainers, hvor lokale facilitatorer bliver trænet, hvorefter disse afholder træninger for bønderne.

image6Johana Isava er glad fordi hun kan høste på trods af tørke. Dette skyldes, at hun har dyrket jorden efter korrekte metoder