ANDELSFORENINGER OG CIVILSAMFUNDSUDVIKLING I SIEM REAP, CAMBODIA 2014 – 2016

I Cambodia har vi i tre år arbejdet med at forbedre levestandarden for fattige bønder i landområderne i Siem Reap provinsen. Vi har især fokuseret på kvindelige bønder, da de udgør den største andel og samtidigt er de mest sårbare og fattige. Vores metode har været at støtte kvindeselvhjælpsgrupper og små landbrugsandelsforeninger, så de i fællesskab kan samarbejde om at forbedre deres økonomiske og social vilkår.

Vi har igennem projektets forløb styrket og trænet i alt 158 selvhjælpsgrupper. Kvinderne er blevet trænet i at dyrke mere effektivt med fokus på bæredygtighed og klimavenlighed. Kombinationen af viden om mere effektive dyrkningsmetoder og dertil forhøjet økonomisk overskud har resulteret i både medlemstilgang, men også et værdiskift.

Selvhjælpsgrupperne fokuserer nu på, at øge gruppernes samlede økonomiske gevinst fremfor hver enkelt bonde. Denne tilgang har inspireret andre bønder til at opstarte små virksomheder samt givet kvinderne selvtillid til at engagere sig lokalpolitisk hvor de bl.a. advokere for etablering af nye veje, brønde, latriner og bliktage for de fattigste familier. Læs evalueringsrapporten her.